مدیرکل فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد: لزوم تقویت نسل دوم انجمن های علمی


 1397/05/27


 

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در نشست اتحادیه انجمن های علمی بر لزوم ایجاد نوع جدیدی از فعالیت ها و تقویت نسل دوم انجمن های علمی تاکید کرد و افزود: نسل دوم انجمن ها محصول بازنگری در کارکرد و ساختار آنها بوده و در آن شاهد مشارکت بیشتر دانشجویان و همراهی بیشتر استادان خواهیم بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛مراسم افتتاحیه نشست اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، علوم ریاضی و کارآفرینی دانشگاه های سراسر کشور، صبح امروز، چهارشنبه ۲۴ مردادماه ۱۳۹۷ در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مهندس محمدهادی عسکری، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزارشد.

مهندس عسکری، در این نشست با تاکید بر ضرورت فعالیت های فرهنگی در حوزه دانشگاه ها گفت: انجمن های علمی در کنار کانون های فرهنگی و نشریات دانشجویی، عرصه هایی هستندکه قانونگذار وجودشان را در دانشگاه ها به رسمیت شناخته و دانشجویان بر اساس علاقه مندی خود وارد این عرصه ها می شوند. حضور موثر دانشجویان در انجمن های علمی فضایی برای گفتگوی ملی و کنش همدلانه ایجاد کرده است. وی افزود: وجود کانون های عقلانیت و خردورزی که هدف آنان جدا از مذهب و نژاد و قومیت، اعتلای ایران است، اتفاق بسیار ارزشمندی است.

مهندس عسکری با اشاره به عدم وجود ظرفیت توامان فناوری و دانش، و به تبع آن روبرشدن کشور با چالش های مختلف، ابراز امیدواری کرد که حضور دانشجویان در انجمن های علمی موجب ظهور مدل های جدیدی از اندیشیدن، تفکر و عمل باشد.

وی با اشاره به سابقه طولانی فعالیت انجمن های علمی و برگزاری ده دوره از جشنواره حرکت بر لزوم ایجاد نوع جدیدی از فعالیت ها و تقویت نسل دوم انجمن های علمی تاکید کرد و اظهار داشت: نسل دوم انجمن ها محصول بازنگری در کارکرد و ساختار آنها بوده و در آن شاهد مشارکت بیشتر دانشجویان و همراهی بیشتر استادان خواهیم بود. از اینرو دانشگاه باید به صورت ویژه به پتانسیل های خود در حوزه انجمن های علمی اعتماد کند و دانش آموختگان انجمن های علمی را در کسب و کار های دانشجویی شریک کند و انجمن های علمی باید به سراغ ابر روایت های گفتمان ساز بروند.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: دانشگاه ها علاوه برآموزش و پژوهش، مسئولیت اجتماعی دارند، یعنی دانشگاه به بلوغ، خلاقیت و خودباوری رسیده است و خود را در برابر مشکلات جامعه مسئول می داند. دانشگاه موثر باید از طریق نهاد سازی به عنوان خرد منفصل جامعه تحولات جامعه را رصد کرده و برای مشکلاتی که وجود دارد ارائه طریق کند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری یازدهمین جشنواره حرکت در دانشگاه اصفهان دو ویژگی مهم جشنواره حرکت امسال را، حضور دانشجویان خارجی و حضور صنایع و شرکت ها برای ارتباط با دانشجویان دانست.

دکتر منصور معتمدی مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه فردوسی مشهد ضمن عرض خیر مقدم به حاضران، گفت: انجمن های علمی به عنوان اعضای نظام اجتماعی علم هستند. انجمن های علمی به عنوان یک کار اجتماعی زمینه را برای مشارکت های اجتماعی فراهم می کنند.

وی ضمن عذر خواهی به خاطر وقفه پیش آمده در اجرای برنامه، اظهار کرد: امروز شما به جای عیب جویی، با همدلی و همراهی تان در اجرای سرود ملی به عنوان مظهر روحیه جمعی کشور درس بزرگی به من دادید.

مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه فردوسی مشهد ضمن تقدیر از اعضای برگزاری این نشست، بیان کرد: امیدوارم در مدت حضورتان در شهر مشهد مقدس علاوه بر بهره علمی و اجتماعی از حضور در نشست ها از زیارت حضرت علی ابن موسی الرضا بهره معنوی ببرید و برای همه شما آرزوی توفیق دارم.

گفتنی است این نشست ۲۳ مردادماه آغاز شده و تا ۲۵ مرداد ادامه خواهد داشت.